Ένα ταξίδι..

Πάρε μια ιδέα!

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Νίκας λύνουν κάβους και αποπλέουν για ένα ταξίδι 6.500 περίπου ναυτικών μιλίων στις θάλασσες και στα ποτάμια της Ευρώπης. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής τον Γιώργο Νίκα θα αντικαταστήσει ο Νίκος Κονιτσιώτης και αυτόν αργότερα ο Γιάννης Κούκης. Εάν κριθεί αναγκαίο στην ομαδα θα προστεθεί και ο γιος του Ιωσήφ Παπαδόπουλου, Ιωάννης.

Λόγοι ανωτέρας βίας και με δεδομένο ότι καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν μας καλύπτει για το τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, βγήκε απ’ το αρχικό πλάνο το τμήμα της διαδρομής που περιλάμβανε την εμπόλεμη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και τον Δούναβη.

Θα αποπλεύσουμε λοιπόν από τη μαρίνα του Φλοίσβου στις 10 το πρωί της Κυριακής 2 Ιουνίου 2024 με κατεύθυνση τη νότιο Ιταλία (στενό Μεσσήνας).

Αφού περάσουμε τη διώρυγα της Κορίνθου και διανυκτερεύσουμε στην Πάτρα και στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, θα διασχίσουμε την Αδριατική, την Κεντρική Μεσόγειο προς βορρά (Σαρδηνία, Κορσική), θα μπούμε στον ποταμό Ροδανό στο ύψος της Μασσαλίας (Port Saint Louis) και αφού διασχίσουμε ολόκληρη τη Γαλλία μέσω Ροδανού και Σηκουάνα, θα βγούμε στη Βόρειο Θάλασσα στο ύψος της Χάβρης.

Στη συνέχεια θα πλεύσουμε κατά μήκος της ακτογραμμής της Γαλλίας και του Βελγίου μέχρι το Ρόττερνταμ της Ολλανδίας και, αφού διασχίσουμε την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Ελβετία, θα μπούμε στον ποταμό Ροδανό στο ύψος της Βασιλείας και θα βγούμε και πάλι στη Μεσόγειο στο ύψος της Μασσαλίας (Port Saint Louis).

Από τη Μασσαλία θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα, μέσω των δυτικών ακτών της Ιταλίας, του Στενού της Μεσσήνας και των νησιών του Ιονίου. Η διαδρομή αυτή ενδέχεται να αλλάξει στην πορεία εάν προκύψουν προβλήματα που επιβάλλουν μια τέτοια αλλαγή.

Την ακριβή πορεία του σκάφους, που θα φέρει το όνομα “Οδύσσεια”, θα μπορούν όσοι θέλουν να παρακολουθούν μέσω της πλατφόρμας της “SmartBoat”.

Παρακολουθήστε το ιστορικό της πορείας του σκάφους "Στα χνάρια του Οδυσσέα"

στο Google Maps

Ο χρόνος πέρασε γρήγορα.  Η ώρα του απόπλου απέχει πλέον 5 μόλις ημέρες από σήμερα! 

Την Κυριακή λοιπόν, 2 Ιουνίου 2024, εγώ κι’ ο Γιώργος Νίκας, ο Γιώργος Νίκας κι’ εγώ, λύνουμε κάβους και αναχωρούμε για ένα ταξίδι 6.000 περίπου ναυτικών μιλίων στις θάλασσες και τα ποτάμια της Ευρώπης. Μοτο μας “Στα χνάρια του Οδυσσέα” και σκοπός μας να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την Ειρήνη, να αναβιώσουμε συμβολικά την περιπλάνηση του Ομηρικού Οδυσσέα, να προβάλλουμε τη ναυτοσύνη των Ελλήνων, να έρθουμε σε επαφή με τους απόδημους Έλληνες και να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας αλλά και τις αντοχές του σκάφους και του κινητήρα. Τον Γιώργο Νίκα θα διαδεχθεί στη συνέχεια ο Νίκος Κονιτσιώτης και αυτόν ο Γιάννης Κούκης.

Η διανυκτέρευση και διατροφή μας σε ένα πεντάμετρο σκάφος θα προσδώσει ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ταξίδι μας. Η βιντεοκάμερα και η φωτογραφική μηχανή θα απαθανατίσουν απίστευτα τοπία, θα σταθούν απέναντι σε Έλληνες μετανάστες των χωρών απ’ τις οποίες θα περάσουμε και θα καταγράψουν την προσπάθεια δύο ηλικιωμένων, αλλά ζωντανών, θαλασσοταξιδευτών που αποφάσισαν να προσθέσουν στο παζλ των γαλάζιων αναμνήσεών τους άλλο ένα υπέροχο ταξίδι. Γιατί το ταξίδι είναι αυτό που θα μετρήσει στο τέλος.

Μπορούν όσοι το επιθυμούν να παρακολουθούν την πορεία μας μέσω αυτού του συνδέσμου, χάρις στην ειδική συσκευή που έχει εγκαταστήσει στο σκάφος η “Smartboat

Το ταξίδι "Στα χνάρια του Οδυσσέα" από την ομάδα μας πραγματοποιείται για τους παρακάτω σκοπούς

1. Μήνυμα για Ειρήνη στον κόσμο.
2. Μήνυμα για την επαναφυσικοποίηση των ποταμών της Ευρώπης στο όνομα της ανθεκτικότητας και της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.
3. Αναβίωση της περιπλάνησης του Οδυσσέα.
4. Επαφή με τους απόδημους Έλληνες.
5. Δοκιμή αντοχής πληρώματος, σκάφους και κινητήρα.
6. Προβολή της ναυτοσύνης των Ελλήνων.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στη Διοίκηση της Μαρίνας του Φλοίσβου και στο Parking σκαφών “Fortuna” του Μίλτου Κρεμμύδα για τη φιλοξενία.

Χορηγοί

Υπό την Αιγίδα

Χορηγοί Επικοινωνίας

Πλήρωμα

ΙΩΣΗΦ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΙΤΣΙΩΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Αποκτήστε ή αναβαθμίστε το εξειδικευμένο σύστημα Smartboat για πλήρη απομακρυσμένη διαχείριση του σκάφους ή του στόλου σας.

Πληροφορίες

Διεύθυνση
Κριτίου 16, Πάτρα
Τ.Κ.  26 332 Ελλάδα

Για Προσφορές και Γενικές Πληροφορίες
marketing@smartboat.info

Για Τεχνικές Ερωτήσεις
και Υπάρχοντες Πελάτες
info@smartboat.info

Τηλέφωνο
+30 694 423 8389

Εγγραφείτε τώρα

Μην χάσετε τις μελλοντικές μας ενημερώσεις!

©2023 ~ Created by Ippalos Team

el
Scroll to Top